Joakim Andersson

fotograf :: Joakim Andersson

Copyright ©

Joakim Andersson

 

Att sjunka ner i det mörka Östersjövattnet är rogivande, åtminstone för mig, BluePix fotograf Joakim. När jag dessutom tar med mig kameran är dykningen och fotograferandet en form av meditation.


Jag är född 1972 och bor i Sundsvall tillsammans med min sambo Anna-Karin. Jag tog mina första stapplande fentag 2001 och direkt var jag fast i dykningens underbara värld. Numer är jag utbildad PADI Divemaster och har precis påbörjat min väg på den så kallade tekniska dykningen. Jag dyker väldigt mycket på hemmaplan men även en hel del på den svenska västkusten och Norge. Ibland har turerna blivit längre och till mer exotiska platser som t.ex. Australien, Azorerna, Egypten, Filippinerna, Karibien.


Ganska tidigt i min dykkarriär ville jag ta med mig minnen från mina dyk och jag hade i min ungdom varit fotointresserad, så detta intresse vaknade åter till liv. Först i och med dykningen, men intresset följde mig åter upp på land.


Under vattnet föredrar jag levande varelser framför vrak, och gärna med ett makroobjektiv för att fånga vackra motiv som bara är några millimeter stora.


2011

2a plats :: P2 Vrakskydd/MARIS/SSDF :: Vrakfotografering


2009

1a plats :: NM i Undervattensfotografering :: Poolfotografering

2a plats :: SM i Undervattensfotografering :: Macro


2008

Bästa debutant :: SM i Undervattensfotografering


Omslagsbilder

Marmennell :: Norges Dykkeforbund

Sportdykaren :: Svenska Sportdykarförbundet

MT - Marinarkeologisk tidsskrift :: Marinarkeologiska sällskapet